de laatste blogs….

Een speur-anekdote

Het verhaal van speurhond Josje.

Ik wil contact

Alles wat je met een ander wilt doen, begint met het maken van contact.

Heeft jouw hond een stem?

Vandaag mogen we naar de stembus. Ik heb het recht om mijn stem uit te brengen. Door mijn stem uit te brengen, heb ik invloed op de koers die ons land vaart.

De hele hond in beeld

Ik las in het boek ‘De hele olifant in beeld’ ‘Het verhaal van de blinden en de olifant’. Het verhaalt over hoe een stad vol blinden in contact kwam met een olifant.

Sociaal wandelen met honden

 Ik ben enthousiast over een nieuwe activiteit. De afgelopen periode heb ik verschillende hondeneigenaren mogen begeleiden om samen met hun hond ontspannen te wandelen.

methode

Of ik volgens een bepaalde methode werk tijdens mijn hondentrainingen? Dat is een goede vraag. Ik werk voornamelijk met beloningen en als er al iets gecorrigeerd dient te worden, dan is het een ….

Hondentaal

Bij alle trainingen die ik verzorg, kijken we samen naar de hondentaal van de aanwezige honden. Honden communiceren voortdurend met hun lichaamstaal.

Wat we van honden kunnen leren

We kunnen veel van honden leren. Tijdens coachsessies komen de verschillende kwaliteiten van honden vaak naar voren. Veel coachklanten doen mooie inzichten op aan de hand van wat een hond hun laat zien, laat ervaren of voelen.

Speuren in de woonwijk

Bij Passie voor Honden speur je bij de allround speurtraining vaak al in de derde of vierde training in een rustige woonwijk. De ervaring leert dat sommige honden makkelijker speuren ….

Wat levert speuren op?

Waarom zou je met je hond gaan speuren? Wanneer je samen met je hond aan ‘het werk’ bent, ontwikkel je jullie band, deze verdiept zich tijdens het speuren.

1