Het klinkt zo luxe en voor mij is het dat ook. Zeker na bijna 8 jaar buiten trainen, voelt de binnenruimte als een verrijking.

Zoals ik in een blog van begin november 2019 al eens deelde, beschik ik vanaf 1 oktober over een eigen locatie. Dit biedt allerlei mogelijkheden om binnen met je hond te trainen, zoals bij koud of nat weer.

Los werken

Een ander voordeel van de binnenruimte is dat je hond, zo nodig of wanneer gewenst, los kan werken.

Zoekwerk / detectie

Dit blijkt bij de zoekwerkacties voor veel honden enorm prettig te zijn. Op die manier kan je als begeleider geen enkele informatie via de lange lijn geven, simpelweg omdat je die dan niet gebruikt. Alle sturing valt wat dat betreft weg. En daardoor ga je zien hoe je hond een zoekactie oplost als hij ‘vrij’ kan bewegen.

Sommige honden trekken zo enorm hard dat het voor de begeleider onprettig is om de lijn vast te moeten houden. Ook deze honden kunnen binnen met zoekwerk aan de slag.

Lichaamsbewustzijn

Ook tijdens een Sport en Spel training, waarbij het gaat om het lichaamsbewustzijn van de hond bevalt het los van de lijn kunnen trainen heel goed. Zo staat de hond letterlijk op zijn eigen benen en voelt hij het beste het effect van zijn bewegingen.

Stap voor stap ontwikkelt je hond tijdens de verschillende oefeningen zijn gevoel voor waar zijn voorpoten zijn ten opzichte van zijn achterpoten, of waar zijn lijf is ten opzichte van een oefening.

Training

Wil je ergens anders aan werken tijdens een training terwijl je hond vrij kan bewegen. Ook daarvoor kan je bij Passie voor Honden terecht. Ik verzorg vooral graag maatwerktrainingen waarbij jij op zoek bent naar een specifieke oplossing.

Natuurlijk overleggen we altijd wat bij jou en je hond past.

1