Hoe belangrijk is het om een eigen plek te hebben?

Bijna 8 jaar geleden richtte ik Passie voor Honden op en al die tijd heb ik voornamelijk buiten gewerkt.

Af en toe huurde ik een ruimte voor binnenactiviteiten of organiseerde ik speciale buitenplekken waar het prettig is om met honden te werken.

Sinds 1 oktober huur ik mijn eigen ruimte. Ik merk al in de eerste paar weken hoe fijn het is om te kunnen komen en gaan wanneer ik wil. Te kunnen organiseren wat ik maar wil. Het aan te kleden zoals ik het leuk vind.

Het voelt nu allemaal nog heel erg als luxe, al zal dat vast snel wennen.

De afgelopen maand ben ik bezig geweest met het inrichten van de ruimte en heb ik de tijd genomen om te zien en te voelen wat ik daar allemaal kan en wil gaan doen.

Deze week is mijn logo op de voorgevel geplakt en dat maakt het ineens heel echt. Dit is mijn plek, dit is mijn uitvalsbasis voor alle hondendingen die ik organiseer. Dit is waar je met je hond naartoe komt.

Hier mag Passie voor Honden verder groeien, stap voor stap.

Ik blijf natuurlijk het meeste van mijn activiteiten buiten doen: speuren, zoekwerk, coaching, wandelingen, trainingen. Daarnaast zijn er nieuwe plannen in de maak, daarover later meer…

Mijn woning, waar ik in juni van dit jaar de sleutel van kreeg, is ondertussen ook een eigen plek geworden. Hier voel ik me samen met Kobus en Stine thuis.

Ook voor mijn honden is deze plek ‘eigen’ en vertrouwd.

In huis hebben allebei mijn honden zo hun voorkeuren voor hun eigen plekken. Als die favoriete plekken bezet zijn, reageren ze daar allebei anders op. Kobus zal proberen om ‘zijn’ plek terug te veroveren. Daarin gaat hij best ver. Als het nodig is om bovenop iemand anders (mens of hond) te gaan zitten, dan doet hij dat gewoon.

Stine vindt het niet leuk als ‘haar’ plek niet beschikbaar is. Ze zal mokken en duidelijk laten merken dat ze er ‘iets’ van vindt en vervolgens zal ze een andere plek kiezen. Daar een paar keer extra een rondje draaien om het voldoende eigen te maken en vervolgens met een hele diepe zucht gaan liggen.

Hoe gaan jouw honden om met hun eigen plek?

Ben je benieuwd naar mijn nieuwe locatie? Neem even contact op dan spreken we samen af.

1