Heeft een griepje voordelen dan?
Eigenlijk niet, maar ik vond iets positiefs, vandaar…

Doordat ik een paar dagen niet fit was, zeg maar gerust: hondsberoerd, vielen mij dus een paar dingen op.

Flexibel

In de eerste plaats hoe enorm flexibel mijn 2 viervoeters zijn.
Gaan we nog wat liggen slapen? Ok, doen we met je mee.
Gaan we vroeg naar bed? Prima.
Doen we een snuffelspel? Leuk!
Knuffelen we extra? Graag.

En toch heb ik het gevoel dat ik ze tekort doe, deze dagen waarin ik me niet fit voel. Ik weet dat ik doe wat ik kan, het is even niet anders.

Rustig

Het tweede wat me opviel, is hoe rustig mijn maatjes zijn.
Kobus is meestal wel in voor een spelletje en neemt regelmatig het initiatief. Kennelijk voelt hij aan dat dat nu niet het beste plan is, en hij is rustiger terwijl hij deze dagen toch minder actie krijgt.

Plekjes

Het derde waar ik me bewust van werd: ze wisselen van plekjes, alsof het een soort dansje is. Ik weet niet waarom het me eerder niet opviel, want nu ik het eenmaal gezien heb, blijf ik de ‘stoelendans’ zien.
De zon schijnt op een plekje in de woonkamer en dat is kennelijk de favoriete plek. Daar heb ik dus een van de hondenkussens neergelegd en die wordt voortdurend gebruikt, zolang de zon erop schijnt.

Nu doe ik weer even rustig aan en zorg ik dat ik verder opknap zodat we weer in ons gewone ritme kunnen leven.

1