Zo mooi om te zien hoe mijn honden met de verhuizing van afgelopen week omgaan.

Kobus zoekt plekjes om te liggen, en als het niet bevalt, zoekt hij een ander plekje. Stine is meteen in de tuin in de zon gaan liggen, en komt daar alleen vandaan om even af te koelen, of een slokje water te drinken. Tijdens de buien komt ze naar binnen. Als het weer droog is, ligt ze weer buiten.

Ze passen zich goed aan de nieuwe plek aan en het lijkt erop dat mijn honden al ‘wonen’, terwijl ik nog aan het poetsen, verven en inrichten ben.

Verhuizen is volgens psychologen een van de grote stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven.


Hoe is dat voor honden?

Ik denk dat het voor honden ook een spannende gebeurtenis is.

Ook hun woonomgeving verandert, zonder dat ze zich daar echt op hebben kunnen voorbereiden. Wat doet dat met hun gevoel van veiligheid?

We wandelen niet meer de vertrouwde routes maar ontdekken nieuwe plekken door de rondjes en ‘snuffelingen’ op interessante grasveldjes. Zouden ze de oude rondjes missen?

Ik merk dat de vaste routine me helpt. Ook al ben ik aan het klussen, ik ga er even met m’n hondjes op uit. Ook al staan er nog volle verhuisdozen, we gaan samen even lekker zitten.

Mijn honden geven ook tijdens deze drukke dagen structuur, gewoon doordat ze er zijn en ze aan hun routine vasthouden. Daar voelen zij zich prettig bij en dat helpt hun om te wennen op deze nieuwe plek.

We wandelen nieuwe rondjes, ontmoeten nieuwe gezichten en wonen op een nieuwe plek. Het zal vast nog even duren voor we ons helemaal ‘thuis’ voelen, samen met Kobus en Stine komt dat helemaal goed!

Passie voor Honden verhuist mee.

Vanaf dit moment is het nieuwe postadres: Erve Wiegmannink 22, 7451 WD Holten.

Dit is geen trainingslocatie; trainingen zijn op de bekende buitenlocaties te volgen en er komen vast nieuwe locaties in de omgeving van Holten bij.

1