Ervaringen van eerdere deelnemers:

“Ik heb de instructeursopleiding zoekwerk als erg prettig en nuttig ervaren.

Veel geleerd over de hondenneus en leuke oefeningen gedaan samen met collega’s en mijn eigen hond Happy.

San is erg praktisch ingesteld en een veel gehoorde zin van haar, die ik nooit meer zal vergeten is “het is zoals het is” 😉

San ziet ook het complete plaatje, ze kijkt niet alleen naar hoe een oefening gaat maar laat je ook kijken naar je hond. Kan hij/zij nog wel een oefening doen, of kan je nu beter stoppen?

Ga voor succes en zorg dat het voor beide leuk is en blijft.
Aangezien het voor elke hond mogelijk en leuk is om te snuffelen, is het erg bruikbaar voor mijn hondenschool. Bedankt voor alles San!”

Manuela Slaats

Hondenschool de Persoonlijke Aanpak in Nuenen

Ik heb de opleiding tot instructeur zoekwerk als zeer positief ervaren.

Ik ben de afgelopen zondagen helemaal vanuit Zeeland naar Overijssel gereden en zeker niet voor niks! San is heel nauwkeurig in zowel haar theorie als praktijk. Ze geeft iedereen genoeg aandacht en er is genoeg ruimte voor vragen.

Ik ga het zoekwerk inzetten voor het coachen maar uiteraard start ik in het nieuwe jaar ook mijn eerste zoekwerklessen.

San, bedankt voor de leerzame lessen en ik kom graag nog een verdiepingsdag briefgeld bij je volgen.

Nienke Groen - Melissen

Woefjes en Boefjes in 's-Heer Abtskerke

“Na 1,5 jaar zoekwerk met mijn eigen hond, had ik het idee om daar meer mee te doen. Aangezien ik zie hoeveel plezier mijn hond er in heeft.

Ik heb na lang nadenken San een bericht gestuurd om het gewoon te gaan doen! Het was een eindje rijden maar dat was het meer dan waard!! Ik heb veel geleerd, met zoekwerk had ik al een klein beetje ervaring maar de andere kant, het lesgeven had ik nog nooit gedaan. Angst om te praten, heb ik niet, dus San zei dat het wel goed zou komen, en dat kwam het ook!

Na de opleiding af te hebben gerond, ben ik wat voor mezelf begonnen. Het is nog allemaal pril maar zoekwerk bij Zoek het uit! is een feit geworden. 

Bedankt voor je goede begeleiding, en ik hoop volgend jaar vervolgcursussen te kunnen volgen om het voor mezelf en mijn cursisten uit te kunnen breiden naar een mooi totaal pakket!”

Maartje van Geenen

Zoek het uit! in regio Maas en Waal

“Ik heb met veel plezier deel genomen aan de opleiding Zoekwerk voor instructeurs.

Veel geleerd van San. Ze heeft een hele prettige manier van lesgeven. Wat ik zo mooi vind is dat San informatie, of dingen die ze ziet aan de hond, voor zichzelf opslaat, maar er niet meteen conclusies uit trekt. Door deze instelling blijft ze open minded naar het hele plaatje kijken.

De inhoud van de opleiding is goed, er is een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk, tussen binnen en buiten les geven en er wordt goed gelet op het welzijn van de honden. De theorie is duidelijk, maar niet teveel, de balans ligt goed.”

Diana Rademakers

Dog Scout in Maria Hoop

“Met veel plezier heb ik eerder dit jaar de instructeurscursus voor Zoekwerk, en meteen daarna die voor Speuren, gevolgd bij San.

Ik heb voor Passie voor Honden gekozen vanwege de anders-dan-anders uitstraling van de website, en al na het eerste telefooncontact na mijn aanmelding wist ik dat t een goede beslissing was geweest en dat ik een bijzonder mens had leren kennen.

San heeft inhoudelijk zeer veel kennis van zaken en haar cursusmateriaal ziet er verzorgd uit. De lesdagen zijn boeiend door de prettige manier waarop San haar kennis met je deelt, en tips en oplossingen biedt bij de praktijk-onderdelen en vragen van de deelnemers. Er is veel aandacht voor de praktijk, en het oefenen in het lesgeven, maar ook hoe je zakelijk gezien slim de detectie- of speurlessen kunt inzetten binnen je eigen hondenschool.

Maar het allerbelangrijkst voor mij, om te zien met hoeveel begrip en respect San omgaat met de honden tijdens de lesdagen. Ik heb tijdens de cursussen als “extra” heel veel opgestoken over hoe ik op mijn hond kan bouwen en hoe ik haar (de hond) beter kan helpen. We zijn door de lessen een (nog) mooier team geworden!

Bedankt San, we hopen nog veel van je te mogen leren! “

Karin Gerritsen

Kamano Dogconsultancy in IJmuiden

“De opleiding tot instructeur zoekwerk is zeer leerzaam, en goed te volgen.

Hierdoor heb ik weer nieuwe dingen geleerd, die ik gebruik tijdens de trainingen die ik geef met mijn honden.

Dank voor de leuke dagen!”

Gigi Splinter

Hondgenoot

“De opleiding instructeur zoekwerk heb ik met veel plezier gevolgd. We hebben heel veel geleerd en er is veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. En een goede verdeling tussen theorie en praktijk.

San haar woorden; “Ga het maar doen”, zitten nog steeds in mijn hoofd. Ga maar lekker ontdekken en vertrouw op je hond. Wanneer je zo openminded erin gaat, zul je versteld staan van je eigen hond.

Mijn ogen zijn nog meer geopend op het gebied van samenwerken met je hond en je hond de begeleiding kunnen bieden die ze nodig hebben.
Heb heel veel zin om ermee aan de slag te gaan!”

Sabrina van den Bos

By Sabrina in De Mortel

“Het volgen van de instructeursopleiding zoekwerk was een zeer rijke ervaring. Op het gebied van les geven en zeker ook op het gebied van coachend lesgeven heb ik veel geleerd.

Ik kan iedereen deze opleiding aanbevelen.

Gevolg is wel dat ik nu verslaafd ben aan het zoekwerk met mijn hond Gudney samen.”

Ricky Tol

KynoFun

“Ik volgde bij San ‘Passie voor Honden’ de instructeursopleiding zoekwerk. Ik kan alleen maar positief zijn over het enthousiasme en de professionele aanpak van San.

Ik begin deze zomer vol zelfvertrouwen en evenveel enthousiasme aan een toffe lessenreeks ‘zoekwerk’.

Dit kan ik dankzij deze toffe cursus… een aanrader voor iedereen die een ‘Passie voor Honden’ (en hun baasjes) heeft 😉… dank je wel San en misschien wel tot een vervolgcursus.

Groetjes Sara.”

Sara van Lindt

Hondengedragscentrum Limburg in België

“Ik heb genoten van de Instructeursopleiding Zoekwerk bij San.

San heeft geduld, humor, en ziet zo ontzettend veel bij de mens en de hond. Het theoretische gedeelte was duidelijk, waar wij ook goed gebruik van kunnen maken met de groepen die wij les gaan geven op onze school.

Ik heb geleerd in deze opleiding goed te kijken, niet te veel te willen en rekening te houden met het leren van de mens en hond.

Het heeft mij geprikkeld om hier meer mee te gaan doen, een echte aanrader!”

Carla Bos

Hondenschool NU in Pijnacker

“Ik heb deze dagen als zeer waardevol ervaren. Al eerder heb ik aan praktijkspeuren gedaan dus veel van de theorie kwam mij al bekend voor.

Veel waarde hechte ik aan het “rollen” spel waar je zelf weer cursist mag zijn en dan weer instructeur.

Doordat alles gefilmd wordt, ontdek je jouw valkuilen en hoe er mee om te gaan. Interessant is ook om de leerprocessen en vorderingen bij de andere honden te zien.

Een aan te raden opleiding voor iedere instructeur die meer over de geurenwereld, het speuren en zoeken van de hond wil weten en hoe hier les in te gaan geven.”

Dick Bos

Hondenschool NU in Pijnacker

“San heeft mijn hart en neus geopend voor “zoekwerk met honden”.

In het begin van de cursus had ik nog zo iets van: “Hoe gaan we dat doen in onze situatie?”

Het was een leuke interessante cursus. Iedere keer had ik iets van: “We mogen weer!”

San heeft ons niet alleen geschoold in het zoeken en hoe instructie daarin te geven, maar ook heeft zo ons meegenomen in het proces hoe wij het in onze situatie kunnen aanbieden.

Gaandeweg ben ik tot de overtuiging gekomen: “Yes we can!””

Martin de Laat

Hondenschool NU in Pijnacker

“De instructeursopleiding Zoekwerk is een ontzettend leuke en leerzame opleiding.

Stap voor stap leer je je eigen zoekwerkcursussen te ontwikkelen.

Op een fijne en natuurlijke manier leer je je eigen klanten begeleiden bij het aanleren van zoeken naar een specifieke geurbron door de hond.

Er is tijdens de opleiding veel ruimte voor oefenen met eigen klanten tussendoor en het sparren over de opgedane ervaringen.”

Tanja van Doesburg

Take the Leash in Heeten

De opleiding bij Passie voor Honden is professioneel van opzet en  interactief. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Meedenken en feedback wordt verwacht. 

Geïnspireerd, gemotiveerd en vooral bruisend van enthousiasme, ben ik na het volgen van de cursus bij San klaar om van start te gaan met het geven van detectielessen.

Wat ik een aanvulling vind van Passie voor Honden is dat er veel aandacht wordt besteed aan het vakgebied ondernemen.

Dianca van de Ven

Hondenhof in Sint-Michielsgestel

“De hondenneus heeft me altijd al gefascineerd. En tijdens de opleiding ben ik van de ene verbazing in de andere verbazing gevallen over hoe snel de hond iets oppakt.

Veel geleerd en nog enthousiaster geworden en er een geweldige nieuwe discipline bij geleerd. En dat door de leuke lessen van San. “

Annemieke Heijne - Bosman

Hondenschool Leer Samen in Heemskerk

“Ik heb de instructeurs opleiding zoekwerk gedaan bij Passie voor Honden.

Er ging een nog grotere wereld voor mij open voor wat betreft de neus van de hond. Fantastisch zoals San mij dit heeft laten ervaren.

Dank je wel voor de coaching en training!

We gaan deze cursus aanbieden!
Dank je wel!!”

Dagmar Olyerhoek - Hulscher

Hondenschool Your Perfect Dog in Roelofarendsveen

1