Wat je over mij moet weten:

Als geboren Brabantse houd ik van gezelligheid en harmonie. Als waterman voel ik mij één met de natuur en ben ik gemotiveerd om de (honden)wereld te verbeteren.

Mijn favoriete plekken zijn buiten: in het bos, tussen het groen of op een berg, met een grandioos uitzicht. Natuurlijk het liefst met honden erbij, gewoon omdat alles met honden leuker is!

Naast dat ik ondertussen al behoorlijk grijs ben, blijf ik lekker kleur-rijk.

Mijn praktische houding zie je terug in mijn kleding en wandelschoenen. Ik kan een serieuze blik hebben, dan denk ik na en ben ik zeker niet boos. Ik sta stevig met beide benen op de grond en ben absoluut niet zweverig.

Ik ben gevoelig, krachtig, kalm en duidelijk, sta positief in het leven en ga graag een uitdaging aan.

Mijn favoriete dranken zijn koffie (zwart met een lepeltje) en water. Bij voorkeur eet ik vegetarisch en ik houd van soepen vol groenten en lekkere gevulde salades. 

Een bijzondere band…

Mijn liefde voor dieren, en voor honden in het bijzonder, zat er al heel jong in. Het duurde nog jaren voordat er een hond kwam die ik ‘de mijne’ mocht noemen. Wat een prachtige band hadden Erza en ik samen, en wat heb ik vol verwondering en verbazing mogen ontdekken hoe bijzonder een hond kan zijn. 

Naast die verwondering heb ik enorm ‘lopen klungelen’, ja echt waar, gewoon omdat ik heel veel dingen nog niet wist. Als ik terugkijk heb ik mijn Erza tekort gedaan, dat maakt haar nog bijzonderder! Zo soepel en makkelijk als zij met alles wat we samen tegenkwamen, soms letterlijk, om kon gaan. Ik ben nog diep onder de indruk van haar. 

Eerst dacht ik nog: deze bijzondere band kan alleen maar tussen ons tweeën bestaan. Maar door de andere honden in mijn leven, weet ik nu zeker: iedere band met elke hond is even bijzonder en speciaal.

Volgens mij willen we allemaal deze speciale band vol aandacht, liefde, vriendschap en vertrouwen. En verdienen onze honden alle zorg en begeleiding. 

Mijn honden

Honden zijn mijn grote liefde, ik deel mijn leven graag met ze. Mijn honden betekenen enorm veel voor mij: de band die we samen hebben, de inzichten die ze me ieder op hun geheel eigen wijze geven, de activiteiten die we samen ondernemen en alles waar we samen van genieten.

cato

Wat een genot om met Field Spaniel Cato te leven. 

Haar geschiedenis

Op 17 juli 2021 is ze geboren als Lot of Field’s Dancing Q Mozzarella. Ze is net zo bijzonder als haar naam. Het is een feestje om haar op te mogen zien groeien tot een fijne volwassen hond.
Ze ontpopt zich als een echte ‘doener’, en soms lijkt ze te denken: “Was dat handig?” Ik ben benieuwd naar haar ontwikkeling.

Cato heeft een geweldige neus en speuren is haar lust en haar leven. Op 3 januari 2024 is ze moeder geworden van 7 pups. Prachtig om mee te mogen maken en te zien wat voor mama ze is.

Met Cato doe ik veel speloefeningen vanuit de concept training. Balans en coördinatie activiteiten vindt ze ook geweldig om te doen, al heeft alles wat met snuffelen te maken heeft haar voorkeur! 

Kobus

Kobus is een echte spring-in-het-veld die alles als een nieuwsgierig kind wil ontdekken. Vrolijk, een clown en onbevangen zijn woorden die goed bij hem passen. Door zijn energie en wil om alles te ontdekken, krijg je zelf ook zin om nieuwe dingen te ondernemen. Heerlijk om de wereld door zijn ogen te ervaren, alles is nieuw en spannend!

Zijn geschiedenis

Kobus is geboren in april 2013. In november is hij door de dierenpolitie in een akelige situatie gevonden en naar het asiel gebracht. Daar heeft hij gelukkig maar kort gezeten; hij mocht naar een opvanggezin waar hij het enorm naar zijn zin had. In februari 2014 mocht hij definitief geplaatst worden en kwam hij bij mij. 

Kobus kwakkelde al even met zijn gezondheid en begin februari werd een levertumor geconstateerd. Op 8 februari 2024 is Kobus overleden. 
10 jaar lang waren wij maatjes door dik en dun. 

Stine

Stine laat mij keer op keer zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, maar dat het erom gaat waar je naar toe gaat. Als je doet waar je je goed bij voelt, kan je alles bereiken wat je je maar voor kunt stellen. Zij gaat heel mooi om met de begrippen ruimte en afstand, ook door haar rustige, kalme uitstraling. Ik vind het een genot om met haar te mogen leven en samenwerken.

Haar geschiedenis

Stine is geboren in een Spaans asiel in januari 2010. Door een uitwisseling met een Nederlands asiel is zij in 2012 naar Nederland gekomen. Ik had het geluk haar in het asiel te ontmoeten en heb haar op dat moment in mijn hart gesloten. We hebben samen al een hele weg afgelegd en Stine heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik ben trots op haar!

In februari 2020 is Stine overleden na een korte, heftige ziekte. Het verlies was enorm en het gemis blijft. Gelukkig laat ze haar pootafdrukjes na in Passie voor Honden.

Heb je een vraag voor me of wil je graag in contact komen? 

Vul dan het contactformulier in.

1