Wat je over mij moet weten:

Mijn liefde voor dieren, en voor honden in het bijzonder, zat er al heel jong in. Het duurde nog jááááren voordat er een hond kwam die ik ‘de mijne’ mocht noemen. Wat een prachtige band hadden wij samen, en wat heb ik vol verwondering en verbazing mogen ontdekken hoe bijzonder een hond kan zijn.

Volgens mij zijn alle honden zo bijzonder en verdienen ze allemaal onze aandacht,  liefde, vriendschap, zorg en begeleiding.

Ook denk ik dat iedere hond uniek is, net als ieder mens, zodat we de begeleiding die we een bepaalde hond willen geven af moeten stemmen op wie die hond daadwerkelijk is. Dat wil zeggen, dat we echt mogen kijken, zonder in te vullen wat we zien, zonder vooroordelen. Ik stel graag de vraag: “Wie ben jij?” zodat ik de ander kan leren kennen, we contact kunnen maken, aandacht voor elkaar kunnen hebben, en ons samen kunnen gaan ontwikkelen.

Als geboren Brabantse houd ik van gezelligheid en harmonie. Als waterman voel ik mij één met de natuur en ben ik gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Mijn favoriete plekken zijn buiten: in het bos, tussen het groen of op een berg, met een grandioos uitzicht.

Naast dat ik ondertussen al behoorlijk grijs ben, blijf ik lekker kleur-rijk. Mijn praktische houding zie je terug in mijn kleding en wandelschoenen. Ik kan een serieuze blik hebben, dan denk ik na en ben ik zeker niet boos. Ik sta stevig met beide benen op de grond en ben absoluut niet zweverig.

Ik ben gevoelig, krachtig, kalm en duidelijk, sta positief in het leven en ga graag een uitdaging aan.

Bij voorkeur eet ik vegetarisch en ik houd van soep en lekkere gevulde salades. Mijn favoriete dranken zijn koffie (zwart met een lepeltje) en water.

MIJN HONDEN

Stine

Stine laat mij keer op keer zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, maar dat het erom gaat waar je naar toe gaat. Als je doet waar je je goed bij voelt, kan je alles bereiken wat je je maar voor kunt stellen. Zij gaat heel mooi om met de begrippen ruimte en afstand, ook door haar rustige, kalme uitstraling. Ik vind het een genot om met haar te mogen leven en samenwerken.

Haar geschiedenis

Stine is geboren in een Spaans asiel in januari 2010. Door een uitwisseling met een Nederlands asiel is zij in 2012 naar Nederland gekomen. Ik had het geluk haar in het asiel te ontmoeten en heb haar op dat moment in mijn hart gesloten. We hebben samen al een hele weg afgelegd en Stine heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik ben trots op haar!

Kobus

Kobus is een jonge spring-in-het-veld die alles als een nieuwsgierig kind wil ontdekken. Vrolijk, een clown en onbevangen zijn woorden die goed bij hem passen. Door zijn energie en wil om alles te ontdekken, krijg je zelf ook zin om nieuwe dingen te ondernemen. Heerlijk om de wereld door zijn ogen te ervaren, alles is nieuw en spannend!

Zijn geschiedenis

Kobus is geboren in april 2013. In november is hij door de dierenpolitie in een akelige situatie gevonden en naar het asiel gebracht. Daar heeft hij gelukkig maar enkele dagen gezeten; hij mocht naar een opvanggezin waar hij het enorm naar zijn zin had. In februari 2014 mocht hij definitief geplaatst worden en via via kwam ik in contact met zijn opvanggezin. Vanaf het eerste moment klikte het tussen Stine, Kobus en mij en gaan we met ons drieën verder.

Mijn missie:

Mensen de optimale samenwerking met hun hond laten ervaren….in dat vertrouwen ontstaat het meest prachtige.

Waar ik je graag bij help:

Optimaal en fijn samenwerken met je hond

Vertrouwen op je hond en de hondenneus

Wat je van je eigen hond kunt leren

De hondenwereld en de hondentaal beter begrijpen

Plezier maken samen met je hond

Certificaten, diploma's en ervaringen:
  • Counsellor / Coach bij de Academie voor Counselling en Coaching
  • ‘Spiegelen met honden’ bij Take the Leash
  • Training wandelcoaching
  • Speuren module I, II en III bij Scent Detection Academy
  • Gediplomeerd Kynologisch Instructeur
  • Hondentaal
  • EHBO bij honden, inclusief reanimatie
  • Dierenartsassistente
  • Vrijwilligerswerk in een dierenasiel
  • Vrijwilligerswerk als doghandler op een huskyfarm in Zweden
1