dog-prints-1455224_1920Ik ben enthousiast over een nieuwe activiteit.
De afgelopen periode heb ik verschillende hondeneigenaren mogen begeleiden om samen met hun hond ontspannen te wandelen.

Sommige honden reageren op andere honden die ze op straat of in het bos tegenkomen. Anderen reageren op fietsers of hardlopers. Door het samenwerken vanuit aandacht en contact voor elkaar te oefenen, wandelen deze mensen én hun honden nu veel prettiger.

Hoe fijn is het, als je dit samen wandelen, op een leuke manier kunt trainen?

20161102_192956Veel hondeneigenaren willen een beter begrip van de hondentaal, dan is het natuurlijk ideaal als je daar samen naar kunt kijken tijdens deze wandelingen. Ik geef graag ‘ondertiteling’ bij de interactie tussen de honden onderling en tussen hond en mens.

Door op wisselende locaties te wandelen, worden de honden gestimuleerd om met allerlei situaties kennis te maken. Er zal voldoende gelegenheid zijn om te snuffelen en de omgeving te onderzoeken.

Spreekt het je aan om leuke dingen met je hond te ondernemen?

Dan is deze training echt voor jou:

Sociaal wandelen met honden

Vergis je niet: dit is voor jou als begeleider geen rustige wandeling. Je bent samen met je hond aan het trainen!

Ik nodig je uit om met je hond samen te werken en om van alles te ondernemen. Je bent bezig met: kijken naar de interactie tussen de honden, de hondentaal, leuke oefeningen waarbij we gebruik maken van elkaar en de omgeving, zoekspelletjes, balansoefeningen en meer!

De eerste reacties op de Sociale Wandelingen:

  • “Dat de honden samen zo makkelijk een ‘roedeltje’ vormden, vond ik heel fijn om te zien. Zeker omdat mijn hond nogal op zichzelf is. “
  • “Mijn hond reageerde rustiger op onbekende honden die we onderweg tegenkwamen, alsof ze aan de andere honden zag dat ze zich niet druk hoefde te maken.”
  • “Wat een leuke manier om samen te trainen!”

Deze trainingen zullen de komende tijd regelmatig te volgen zijn. Als je deel wilt nemen, ontvang je de mogelijke data en tijden.

Alle informatie staat op de volgende pagina:

Sociaal wandelen met honden
Share on :
1