SOCIALE WANDELINGEN

 

Het doel van deze training is de sociale vaardigheden vaardigheden van je hond te ontwikkelen, tijdens de interactie met andere honden. Je leert je hond zo te begeleiden dat die beter om kan gaan met andere honden.

Als eigenaar ontwikkel je het vertrouwen in je hond doordat je beter leert zien wat je hond met zijn of haar lichaamstaal aan andere honden vertelt. Je hond leert de ‘hondentaal’ beter te spreken door interactie met soortgenoten.

Voor honden met ervaring in de sociale omgang, biedt deze wandelgroep een fijn contactmoment met andere honden. Tijdens de wandeling kijken we naar de honden en hun interactie. Waar gewenst zorg ik voor ‘ondertiteling’ bij wat we zien. 

We wandelen op verschillende locaties waardoor je hond went aan allerlei nieuwe situaties. 

 

DE RESULTATEN   

  • je hond wordt vaardiger in de sociale omgang met andere honden
  • je hond krijgt meer zelfvertrouwen
  • je hond blijft rustiger en meer ontspannen in aanwezigheid van andere honden
  • de band met je hond wordt sterker
  • je krijgt meer kennis van de communicatie tussen honden onderling: hondengedrag, lichaamstaal en kalmerende signalen
  • je krijgt inzicht in welke begeleiding je hond nodig heeft

SAMEN OP PAD 

Tijdens de groepswandelingen gaan we met 3 tot 5 honden op pad. Per hond lopen maximaal 2 volwassenen mee. De honden lopen in principe aan de lijn, dit mag ook een lange lijn zijn (geen flexlijn) en ze dragen een gewone halsband of een wandeltuig.

We zorgen voor een ontspannen sfeer, waarin de honden kennis met elkaar kunnen maken en vertrouwen kan ontstaan en groeien. In onderling overleg is het mogelijk dat honden, op een geschikte locatie, los kunnen lopen.

De wandelingen duren maximaal 1½ uur. Bij terugkomst kunnen we kort napraten over de ervaringen tijdens de wandeling.

“Door deze trainingen kan mijn hond leren om op korte afstand van andere honden ontspannen te blijven. En ik leer om zelf ook rustig te blijven in situaties die ik eerder spannend vond.”

“Wat ik geleerd heb, pas ik nu makkelijk toe tijdens de wandelingen die ik samen met mijn hond maak. Nu maken we weer wandelingen waar we allebei van genieten.”

“Tijdens de eerste training  schrok ik van de luide blaf van een van de honden. Het woord ‘agressief’ kwam in me op. Wat een eye-opener om te leren zien dat deze hond vooral onzeker en gespannen was.”

“Tijdens de trainingen ervaren mijn hond en ik de kracht van de roedel. Ze ontspant zich makkelijker en heeft mede daardoor minder de behoefte om vanalles te moeten organiseren.”

PRAKTISCH

WAAR EN WANNEER: Als je je aanmeldt voor de groepswandelingen ontvang je de mogelijke data en tijden, de meeste wandelingen zijn op zaterdag of zondag. Je geeft aan met welke wandeling(en) je mee wilt. Per wandeling is er plek voor 3 tot 5 honden. We spreken af op afwisselende locaties in de omgeving van Enschede / Hengelo.

KOSTEN: Een strippenkaart voor 5 wandelingen kost € 85,- per hond deze heeft een geldigheid van 3 maanden. Een losse wandeling kost € 20,- per hond per keer.

KENNISMAKING

Als we elkaar nog niet kennen, starten we met een kennismakingswandeling, voordat je samen met je hond aan de groepswandelingen deelneemt.

Tijdens deze kennismakingswandeling kijken we naar de lichaamstaal van je hond, de interactie tussen jouw hond en andere honden en jullie manier van samenwerken. Je krijgt gelegenheid om vragen te stellen en te onderzoeken of deze manier van trainen en wandelen bij je past.

De kennismakingswandeling duurt een half uur en kost € 25,-.

1