sociale Wandelingen

Het doel van deze wandelingen is het ontwikkelen van de sociale vaardigheden van je hond. Je leert je hond zo te begeleiden dat die beter om kan gaan met andere honden en alle verschillende prikkels die je tijdens een wandeling tegen komt.

Als eigenaar ontwikkel je het vertrouwen in je hond doordat je beter leert zien wat je hond met zijn of haar lichaamstaal aan andere honden vertelt.

Voor honden met weinig ervaring in de omgang met andere honden of mensen zijn dit waardevolle momenten waarbij onze aandacht gericht is op het ontspannen samen wandelen.

Waar gewenst, zorg ik voor ‘ondertiteling’ bij de communicatie tussen honden.  

Resultaten

Door ontspannen te wandelen en te ervaren wat er op ons pad komt, werk je zo natuurlijk mogelijk met je hond samen aan de volgende doelen:

  • je hond wordt vaardiger in de sociale omgang met andere honden
  • je hond krijgt meer (zelf)vertrouwen
  • je hond blijft rustiger en meer ontspannen in aanwezigheid van andere honden
  • de band met je hond wordt versterkt
  • je krijgt meer kennis van de communicatie tussen honden onderling: hondengedrag, lichaamstaal en kalmerende signalen
  • je krijgt een beter inzicht in welke begeleiding je hond nodig heeft

Samen op pad

Tijdens de wandelingen gaan we met 3 tot 5 honden op pad. Per hond lopen maximaal 2 volwassenen mee. De honden lopen in principe aan de lijn, dit mag ook een lange lijn zijn tot maximaal 3 meter (liever geen flexilijn) en ze dragen een gewone halsband of een wandeltuig.

We zorgen voor een ontspannen sfeer, waarin de honden, op afstand, kennis met elkaar kunnen maken en vertrouwen kan ontstaan en groeien.

De wandelingen duren 1 tot 1½ uur.

Ter info: Honden los laten lopen, doen we alleen na overleg op daarvoor geschikte locaties.

KENNISMAKING

Als we elkaar nog niet kennen, starten we met een kennismakings-wandeling in Holten van een half uur. Deze kennismaking is vrijblijvend en gratis. 

Tijdens de wandeling kijken we naar de lichaamstaal van je hond, de interactie tussen jouw hond en andere honden en jullie manier van samenwerken.

Je hebt gelegenheid om vragen te stellen en te onderzoeken of deze manier van trainen bij jou en je hond past.

 

praktisch

Ik plan de trainingen als er voldoende deelnemers zijn. We gaan 4 maal met hetzelfde groepje op pad, zodat er vertrouwen in de groep ontstaat en je ontspannen op pad kunt. Deelnemen aan 4 wandelingen kost € 90,- per deelnemende hond.

 

Aanmelden voor sociale wandelingen

Via onderstaand formulier meld je je aan voor deze wandeltraining.


Ik neem contact met je op.
Om de groepswandelingen te plannen of om een kennismakingswandeling af te spreken.

Wat eerdere deelnemers over de wandelingen zeggen:

“Door deze trainingen kan mijn hond leren om op korte afstand van andere honden ontspannen te blijven. En ik leer om zelf ook rustig te blijven in situaties die ik eerder spannend vond.”

“Wat ik geleerd heb, pas ik nu makkelijk toe tijdens de wandelingen die ik samen met mijn hond maak. Nu maken we weer wandelingen waar we allebei van genieten.”

“Tijdens de eerste training schrok ik van de luide blaf van een van de honden. Het woord ‘agressie’ kwam in me op. Wat een eye-opener om te leren zien dat deze hond vooral onzeker en gespannen was.”

“Tijdens de trainingen ervaren mijn hond en ik de kracht van de roedel. Ze ontspant zich makkelijker en heeft mede daardoor minder de behoefte om van alles te moeten organiseren.”

1