spelenderwijs leren:

Wat we Spelenderwijs Leren noemen is eigenlijk concepttraining.

Concepttraining leert je hond om anders naar de wereld te kijken en betere keuzes te maken. Het gaat verder dan het aanleren van commando’s; het vormt de persoonlijkheid van je hond. Je hond leert met leuke en effectieve spelletjes vaardigheden die in het dagelijks leven belangrijk zijn en die jullie relatie versterken.

Veel plezier en efficiënt

Spelenderwijs Leren is enorm leuk én efficiënt. Hoe gaaf is het als je hond rustiger, flexibeler, zelfverzekerder en optimistischer door het leven kan gaan door dagelijks enkele spelletjes te spelen? Dat klinkt geweldig, toch?

Zoals je hond een spel speelt, zo reageert je hond ook in het dagelijks leven.
Dat is het uitgangspunt van deze manier van trainen. Als het nieuwe gedrag voldoende ‘eigen gemaakt’ is, zal je hond dat gedrag makkelijker kiezen in situaties die je tegenkomt.

Het grote voordeel

Het grote voordeel van Spelenderwijs Leren is dat je traint voor een situatie en niet in een situatie. Voor veel honden is trainen in een situatie waar ze moeite mee hebben veel te stressvol. Door de te hoge spanning is er dan geen leermoment.
Door te spelen en dus te oefenen voor een situatie, leert je hond om de juiste keuze te maken op het moment dat hij of zij in een bepaalde situatie komt.

Hoe werkt het?

Wil je bijvoorbeeld dat jouw hond:

– kalm blijft als je andere honden tegenkomt

– rustig op zijn of haar plek blijft liggen als er bezoek aan huis komt

– beter om kan gaan met opwinding (in huis en buiten)

– minder gespannen is en makkelijker zelf ontspant

– het geweldig vindt om bij jou in de buurt te zijn, en daardoor niet ‘achter de konijnen aangaat’

Voor elk leerdoel kan je aan verschillende thema’s of concepten werken en om die verschillende concepten te ontwikkelen leer je verschillende spellen die je 3 minuten per keer samen met je hond speelt.

Doordat je hond tijdens deze spellen zijn of haar vaardigheden ontwikkelt, ga je in het dagelijks leven zien dat je hond die keuzes gaat maken waar jij blij van wordt. Dat is de kracht van concepttraining.

Het kiezen van de spellen die het best passen en het oefenen van de spellen met jouw hond is maatwerk, vandaar dat je deze trainingen individueel volgt.
We richten ons altijd op wat je van je hond wilt en niet op wat je niet wilt.

De mogelijkheden om Spelenderwijs te leren zijn: het Spel en Leer programma of het Doel programma afhankelijk van wat je voor jouw hond zoekt.

Spel en Leer programma waarbij je samen met jouw hond die spellen leert en speelt die voor alle honden zinvol en van belang zijn. Vanzelfsprekend zorg ik ervoor dat de spellen passen bij jouw hond waarbij ik onder andere rekening houdt met: ras en leeftijd, formaat, ontwikkelpunten, energieniveau.

Je volgt wekelijks of tweewekelijks een individuele training van 1 uur per keer. We plannen deze training per 5 afspraken in. De kosten per 5 trainingen zijn €300,-.

Doel programma waarbij je samen met jouw hond aan een specifiek doel werkt.

Eerste afspraak van 1 tot 1,5 uur: kennismaking, ontwikkelpunt bespreken en doel bepalen met uitleg van de best passende spellen.

Tweede afspraak na 3 weken van 45 minuten: voortgang bespreken en spellen aanpassen aan waar je hond op dat moment aan toe is. Tussentijds elke week contact en updates via WhatsApp. Het Doel programma kost €250,-.

Na het Doel programma kan je trainingen van het Spel en Leer programma volgen en aan andere thema’s blijven werken voor een nog betere band met je hond.

Ik wil graag Spelenderwijs Leren


En nu?

Na ontvangst van je aanmelding neem ik contact met je op.


1