SAMEN MET JE HOND DRIE DAGEN SPEUREN EN ZOEKEN

 Je gaat met je hond sporen uitwerken die door een mens gelopen zijn en samen zoeken naar een specifieke geurbron; detectiewerk. Honden worden moe van werken met hun neus, dus we zorgen voor voldoende pauzes.

 

 Door de mix van praktijk en theorie dompel je je samen met je hond onder in de wereld van geuren. De ontspannen sfeer en afwisselende oefeningen garanderen dat jullie als team zullen groeien. We wisselen de activiteiten af, zodat het voor jou en voor je hond interessant en uitdagend blijft.

 

Deze speur 3-daagse is vooral geschikt voor beginnende speurteams; met weinig of geen ervaring. De theorie omvat vooral de basis van het speuren en detectiewerk, zodat je leert in wat voor geurenwereld je hond leeft en hoe je je hond kunt begeleiden tijdens de verschillende activiteiten.

 

In totaal zijn er 4 praktijkgedeeltes: 2 x speuren en 2 x detectiewerk. We beginnen met de basis van het uitwerken van sporen, zodat je samen een weggelopen persoon terug kunt vinden. Daarnaast leert je hond een specifieke geurbron (kaneel of eekhoorntjesbrood) terug te vinden tijdens detectiewerk. Veel aandacht voor: de onderlinge samenwerking, het leren lezen van je hond en het begeleiden van je hond. 

PRAKTISCH

DATA: De data voor 2018 worden met de eerste aanmeldingen in overleg gepland. Het lijkt me fijn om in juni of juli deze toffe 3-daagse te houden.

De eerste ochtend van deze 3-daagse zal de theorie behandeld worden. We starten ‘s morgens om 10 uur. Op vrijdag en zaterdag ronden we uiterlijk om 16 uur af, dit is vooral afhankelijk van het aantal honden. Op zondag sluiten we na de lunch af met een heuse zoekactie (geschatte eindtijd 14:30 uur).   

Bij Take the Leash in Heeten bij Deventer.  De speur- en zoekacties vinden op verschillende locaties in de omgeving plaats.

We lunchen in de pauzes gezamenlijk op deze locatie.

Investering: Voor deze speur 3-daagse inclusief theorie, uitgebreide trainingen (speuren en detectiewerk), koffie/thee en 3 lunches betaal je € 295,- per deelnemend team, bestaande uit 1 hond en 1 begeleider. De kosten voor een extra persoon zijn € 95,-.

“Ik heb in drie dagen mijn hond veel beter leren kennen en ik begrijp zijn belevingswereld van geuren veel beter.”

“In één woord: Heerlijk! Mijn hond en ik hebben genoten van alle activiteiten en de gezellige sfeer in de groep. Wij gaan door met speuren.”

“Door de intensiteit van drie hele dagen samen speuren en zoeken, zie ik ineens heel helder de ontwikkeling die mijn hond en ik samen doormaken.”

“Drie dagen waarop je puur en alleen maar samen met je hond bezig hoeft te zijn. Dat kan hier want bij San draait alles om de honden.”

1