SAMEN MET JE HOND DRIE DAGEN

SPEUREN EN ZOEKEN

Samen met je hond sporen uitwerken die door een mens gelopen zijn en samen zoeken naar een specifieke geurbron tijdens zoekwerk (detectiewerk).

Deze speur 3-daagse is vooral geschikt voor speurteams die een volgende stap willen zetten in de samenwerking met hun hond.

Door de mix van praktijk en theorie dompel je je met je hond onder in de wereld van geuren. De ontspannen sfeer en afwisselende oefeningen garanderen dat jullie als team zullen groeien. We wisselen de activiteiten af, zodat het voor jou en voor je hond interessant en uitdagend blijft.

Honden worden moe van werken met hun neus, dus we zorgen voor voldoende pauzes.

De theorie omvat vooral kennis die praktisch toepasbaar is en van toegevoegde waarde is in de communicatie met je hond. Alles draait om jullie optimale samenwerking bij de verschillende oefeningen.

In totaal zijn er 4 praktijkgedeeltes: 2 x speuren en 2 x zoekwerk afgewisseld met een deel theorie. Ieder team werkt op zijn eigen niveau; we bouwen de uit te werken sporen en zoekoefeningen stap voor stap op. Een combinatie van speuren met daarbij voorwerpen op het spoor behoort ook tot de mogelijkheden. Afsluitend is er op de derde dag een finale zoekoefening waarbij de honden en hun begeleiders alle opgedane kennis en ervaring in mogen zetten.

Er is veel aandacht voor de onderlinge samenwerking, de hondentaal, het lezen en begeleiden van je hond. 

PRAKTISCH 

DATA: De data voor 2018 zijn bekend: een 3-daagse op 1, 2 en 3 juni 2018 (VOL) bij Take the Leash in Heeten.  De speur- en zoekacties vinden op verschillende locaties in de omgeving plaats.

En op 15, 16 en 17 juni 2018, de locatie is nog niet bekend. 

Maximaal 4 deelnemende honden per speur 3-daagse.

We starten ‘s morgens om 10 uur. Op dag 1 en 2 ronden we uiterlijk om 16 uur af, dit is vooral afhankelijk van het aantal honden. Op dag 3 sluiten we na de lunch af met een finale zoekactie (geschatte eindtijd 14:30 uur).   

In de middagpauze wordt een vegetarische lunch op de locatie aangeboden. 

Investering: Voor deze speur 3-daagse inclusief theorie, uitgebreide trainingen (speuren en zoekwerk), koffie/thee en 3 lunches betaal je € 295,- per deelnemend team, bestaande uit 1 hond en 1 begeleider. De kosten voor een extra persoon zijn € 95,-.

“Ik heb in drie dagen mijn hond veel beter leren kennen en ik begrijp zijn belevingswereld van geuren veel beter.”

“In één woord: Heerlijk! Mijn hond en ik hebben genoten van alle activiteiten en de gezellige sfeer in de groep. Wij gaan door met speuren.”

“Door de intensiteit van drie hele dagen samen speuren en zoeken, zie ik ineens heel helder de ontwikkeling die mijn hond en ik samen doormaken.”

“Drie dagen waarop je puur en alleen maar samen met je hond bezig hoeft te zijn. Dat kan hier want bij San draait alles om de honden.”

1