SPEUREN = OPTIMAAL SAMENWERKEN MET JE HOND

 

Laat je door je hond meenemen en ontdek de wereld door de neus van je hond.

Voor honden is er niets zo natuurlijk als speuren. Je ziet het al tijdens een gewone wandeling. Met hun neus onderzoeken ze de wereld en vergaren ze informatie.

SPEUREN DRAAIT OM SAMENWERKEN EN VERTROUWEN

Hoe leuk is het om samen met je hond een spoor uit te werken? Jij verzorgt de randvoorwaarden en jouw hond brengt je naar het doel. Jullie leren om samen een spoor, dat door een mens is gelopen, uit te werken.

Jouw hond kan eigenlijk al speuren, jij leert om je hond te ‘lezen’ en te begeleiden bij het uitwerken van een spoor. 

De hond is zo intensief bezig dat hij na een speurles heerlijk moe en voldaan is. Speuren is geschikt voor honden van alle leeftijden en alle rassen.

Tijdens de lessen werken we op een ontspannen en hondvriendelijke manier.  Iedere combinatie van hond en begeleider is uniek en elke les is op jullie afgestemd.

PRAKTISCH 

De speurtrainingen vinden op afwisselende plekken plaats, we trainen in buitengebieden, binnen de bebouwde kom en op bedrijventerreinen. Hierbij wordt altijd gekeken naar het niveau van het speurteam en de weersomstandigheden in combinatie met de locatie.

Om met speuren te beginnen is een speurtuig en een lange lijn voldoende. Een training duurt ongeveer een uur, de hond is uiteraard niet 60 minuten aan het werk! Reken op wat wandeltijd aan het einde van de training in verband met het teruglopen naar de startplek.

Voor deze trainingen wordt gebruik gemaakt van een strippenkaart met 5 strippen. Een strippenkaart is 3 maanden geldig en kost € 225,-. De lessen worden overdag en ’s avonds gegeven, ook in het weekend.

1