SPEUREN, ERVAAR DE OPTIMALE SAMENWERKING MET JE HOND

Voor honden is er niets zo natuurlijk als speuren. Je ziet het al tijdens een gewone wandeling. Met hun neus onderzoeken ze de wereld en vergaren ze informatie. Laat je door je hond meenemen en ontdek waar die hondenneus je brengt…

SPEUREN DRAAIT OM SAMENWERKEN EN VERTROUWEN

Je hond doet waar hij of zij het allerbeste in is, jij verzorgt de randvoorwaarden en jouw hond brengt je naar het doel. Jullie leren om samen een spoor, dat door een mens is gelopen, uit te werken. Deze sporen worden steeds een beetje ingewikkelder zodat het speuren voor jullie allebei uitdagend blijft.

De hond is zo intensief bezig dat hij na het speuren heerlijk moe en voldaan is. Speuren is geschikt voor honden van alle leeftijden en alle rassen. We passen de training altijd aan aan de mogelijkheden van jouw hond. We werken we op een ontspannen en hondvriendelijke manier. Iedere combinatie van hond en begeleider is uniek en elke training is op jullie afgestemd.

PRAKTISCH

De speurtrainingen vinden op afwisselende plekken plaats: buitengebieden, binnen de bebouwde kom en op bedrijventerreinen. Hierbij wordt altijd gekeken naar het niveau van het speurteam in combinatie met de weersomstandigheden en de locatie.

Om met speuren te beginnen, heb je goed materiaal nodig. Uitleg over geschikte speurtuigen en lange lijnen vind je hier.

Individuele training

Individuele trainingen worden in overleg gepland. Een training duurt ongeveer een uur, de hond is uiteraard niet gedurende 60 minuten aan het werk. Reken op wat wandeltijd in verband met het teruglopen naar de startplek. Een serie van 5 trainingen kost € 300,-.

start met speuren

Een groepscursus van 5 trainingen. Groepje met 3 of 4 speurteams die kennis willen maken met speuren. Trainingen volgens planning in de omgeving van Holten: op zaterdag 30 september, 7, 14 en 21 oktober en 4 november om 13 uur. De cursus van 5 trainingen kost € 150,-.   

SPEURGroep

Trainen met de speurgroep kan op vaste dagen en tijden, je kiest zelf wanneer je deelneemt via het plansysteem. Per training kost dit € 33,-.

Je speurt in een groepje van 3 of 4 honden. We zijn samen op pad en de honden werken om de beurt een spoor uit. (er blijven geen honden in de auto wachten) De training duurt 1,5 tot 2 uur afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aanmelden kan door het invullen van het contactformulier. 

Wat eerdere deelnemers over speurtrainingen zeggen:

“Heel bijzonder om mijn hond te volgen. Stap voor stap groeit mijn vertrouwen in haar neus.”

“Ik zie veel beter hoe mijn hond nu eigenlijk zijn neus gebruikt. En ik leer hoe ik hem het beste kan begeleiden.”

“Het speuren is een uitlaatklep voor mijn hond en voor mezelf. Heerlijk om zo samen buiten bezig te zijn.”

“Mijn hond snuffelt buiten voortdurend. Nu we regelmatig speuren begrijp ik veel beter wat haar beweegt.”

1