SPEUREN, ERVAAR DE OPTIMALE

SAMENWERKING MET JE HOND

 

Laat je door je hond meenemen en ontdek waar die hondenneus je brengt… en wat die je brengt…

Voor honden is er niets zo natuurlijk als speuren. 

Je ziet het al tijdens een gewone wandeling. Met hun neus onderzoeken ze de wereld om hun heen en vergaren ze informatie. 

 

SPEUREN DRAAIT OM SAMENWERKEN EN

VERTROUWEN

Hoe leuk is het om samen te speuren? 

Je hond doet waar hij of zij het allerbeste in is, jij verzorgt de randvoorwaarden en jouw hond brengt je naar het doel. Jullie leren om samen een spoor, dat door een mens is gelopen, uit te werken. Deze sporen worden steeds een beetje ingewikkelder zodat het speuren voor jullie allebei uitdagend blijft. 

Jouw hond kan eigenlijk al speuren, alleen vragen we nu om één specifieke geur op te sporen. Jij leert om je hond te ‘lezen’ en te begeleiden bij het uitwerken van een spoor.   

De hond is zo intensief bezig dat hij na het speuren heerlijk moe en voldaan is. Speuren is geschikt voor honden van alle leeftijden en alle rassen. 

Tijdens de training werken we op een ontspannen en hondvriendelijke manier. Iedere combinatie van hond en begeleider is uniek en elke les is op jullie afgestemd.

PRAKTISCH

De speurtrainingen vinden op afwisselende plekken plaats, we trainen in buitengebieden, binnen de bebouwde kom en op bedrijventerreinen. Hierbij wordt altijd gekeken naar het niveau van het speurteam en de weersomstandigheden in combinatie met de locatie.

Om met speuren te beginnen is een speurtuig en een lange lijn voldoende. Een training duurt ongeveer een uur, de hond is uiteraard niet 60 minuten aan het werk! Reken op wat wandeltijd aan het einde van de training in verband met het teruglopen naar de startplek.

Voor deze trainingen wordt gebruik gemaakt van een strippenkaart met 5 strippen. Een strippenkaart is 3 maanden geldig en kost € 225,-. De lessen worden overdag en ’s avonds gegeven, ook in het weekend.

SPEUREN VOOR HONDEN VAN ALLE RASSEN EN LEEFTIJDEN

Iedere training stemmen we af op het gewenste doel en waar je, samen met je hond, als team staat.

Heb je een specifieke wens op het vakgebied van speuren of zoekwerk? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden met me te bespreken.

1