Dit blog is speciaal voor trainers en instructeurs.

Ik vind het geweldig om kynologisch instructeurs op te leiden op het gebied van zoekwerk, zodat ze zelf op hun hondenschool met hun cursisten daarmee aan de slag gaan.

Pas merkte iemand op: Fijn dat je dat zo graag doet, maar is dat niet super onhandig?

Mijn reactie was: Hoezo onhandig?

Nou, waarom ik mijn concurrenten help en ze dingen leer in mijn vakgebied?

Maar zo zie ik dat dus helemaal niet, ik deel mijn visie met je:

Op hoe meer hondenscholen zoekwerk aangeboden wordt, hoe meer honden en hun eigenaars met zoekwerk kennis kunnen maken. Hoe meer mensen hun hond beter gaan begrijpen, want die geurenwereld is nu eenmaal anders dan onze, visueel ingestelde, wereld.

Hoe meer mensen hun hond beter gaan begrijpen, hoe fijner dat is voor alle honden.

Als mensen leren zien hoeveel behoefte honden aan snuffelen hebben en hoe we, vrij makkelijk, aan die behoefte kunnen voldoen, dan sluiten we het beste aan bij de behoeftes van de hond. Daar worden honden blij en tevreden van.

Mijn doel is om instructeurs op te leiden om hun cursisten zoekwerk aan te bieden. Wat mij betreft hoort zoekwerk op iedere hondenschool thuis. Zodat naast de gedragstrainingen, die op bijna elke hondenschool te volgen zijn, ook zoekwerkcursussen gevolgd kunnen worden.

Ik gun iedere hond zoekwerk en dus gun ik iedere instructeur de kennis en ervaring om dit aan te bieden.

Trouwens, over concurrentie gesproken: iedere instructeur geeft op zijn of haar eigen manier les. De reden dat jouw cursisten voor jou kiezen en niet voor iemand anders in de buurt, gaat over jou en jouw manier van lesgeven. Dat geldt voor al je trainingen dus ook voor zoekwerk.

Ik houd de prijs van de opleiding bewust laag, zodat elke instructeur deze investering kan doen en deze met 2 of 3 groepjes eigen cursisten terug kan verdienen. Dat draagt volledig bij aan mijn missie om op elke hondenschool in Nederland zoekwerk in het aanbod opgenomen te krijgen.

Bied je op jouw hondenschool (nog) geen zoekwerkcursussen aan? Wat is daar dan de reden van? Ik ben benieuwd, dus als je het met me wilt delen, heel graag.

1