ZOEKWERK is geweldig !

Wil jij, samen met je hond, beginnen met zoekwerk ook wel detectie genoemd? Met zoekwerk daag je je hond uit om met zijn of haar neus die ene specifieke geurbron terug te vinden. Honden worden blij van zoekwerk.

BASISCURSUS zoekwerk

Deze cursus is geschikt voor iedere hondeneigenaar die samen met zijn of haar hond met zoekwerk aan de slag wil.

Hoe leuk is het om samen met je hond met geur bezig te zijn? Als je het mij vraagt…. het allerleukste om te doen! Maak kennis met de geweldige mogelijkheden van de hondenneus.

De basiscursus bestaat uit 5 trainingen.

Aan bod komen onder andere:

– Theorie over zoekwerk, de hondenneus en geuren.

– Praktijk met zoekacties onder bakjes en dakjes en in de omgeving. We bouwen de moeilijkheid van de oefeningen stap voor stap op.

– Het lezen van je hond tijdens de verschillende zoekacties.

– Eindoefening waarbij je ziet hoe goed je hond na 5 trainingen ‘op de geur staat’.

En er is alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

PRAKTISCH

Deze cursus volg je individueel of samen met een ander team of in een groepje. Op de speelweide in Deventer of op afwisselende buitenlocaties.

Je volgt 5 trainingen van 30 minuten (individueel) of een uur (samen met een ander team). Dit is inclusief een geurbron met verschillende bakjes, het gebruik van materialen en naslagwerk met theorie. De kosten bedragen €165,- per deelnemende hond. Deze trainingen plannen we in onderling overleg wekelijks of eens in de 14 dagen. 

In november start de volgende groepstraining in Deventer. De 5 trainingen zijn gepland op zaterdag 11, 18 en 25 november, 2 en 9 december 2023 van 14:30 tot 15:30 of 16 uur afhankelijk van het aantal deelnemers aan de Molbergsweg in Deventer. Klein groepje met 3 of 4 deelnemers, kosten € 165,- per deelnemend team. 

Heb je een vraag over de zoekwerk training of wil je je samen met je hond aanmelden? 

Ga dan naar het contactformulier: 

Wat eerdere deelnemers over zoekwerk zeggen:

“Ik kom binnenkort nog een workshop bij je volgen.

Want ik ben besmet met het snuffelvirus.”

“Een leerzame cursus die ik met veel plezier gevolgd heb en mijn hond ook.”

“Wat een concentratie! Voor mij en Puk is het na deze cursus nog niet voldoende. Wij speuren lekker nog even verder bij San en hebben nog een hoop te leren.”

“Ik heb San ervaren als een heel ontspannen en betrokken trainer die er voor ons is.”

1